Koeisteerthofdreef 125, Mortsel
+32 3 455 85 78
info@blauwe-regen.be

De voordelen van teambuildings

De voordelen van teambuildings

De voordelen van teambuildings

Bedrijven floreren wanneer hun medewerkers goed met elkaar overweg kunnen. Maar hoe bereik je zoiets? Tijdens de zoektocht naar het versterken van de onderlinge collegialiteit tussen werknemers komen vooruitstrevende managers al snel uit bij ‘teambuilding’. In dit artikel lees je wat de voordelen zijn van een sterke band tussen collega’s voor jouw bedrijf en je komt alles te weten over de verschillende activiteiten die zich goed lenen voor een geslaagd teambuildingsuitje.

Wat is teambuilding?

Een welvarende organisatie – groot of klein – is meer dan alleen een optelling van haar successen. Achter haar resultaten zit vaak een groep medewerkers die goed met elkaar communiceert, productief is en iedere dag aan de slag gaat met een gezonde dosis positiviteit. Om zo’n sfeer ook binnen jouw bedrijf te bewerkstelligen, kun je bijvoorbeeld teambuildings organiseren. Teambuildings richten zich op de volgende punten:

 • Teamwork. Succes behaal je door samen te werken. Teambuildingsuitjes zorgen ervoor dat collega’s elkaar beter leren kennen en ze verbeteren de onderlinge samenwerking tussen medewerkers.
 • Communicatie. Zonder effectieve communicatie kom je nergens! Een goede communicatie tussen werknemers is dan ook essentieel. Met name teambuildings in spelvorm zijn erop gericht om collega’s met elkaar te laten communiceren. Zo leer je ook werknemers kennen die je gewoonlijk niet zo heel vaak spreekt.
 • Leiderschap. De juiste leiding geeft structuur en strategie aan je medewerkers. Tijdens teambuildings wordt duidelijk welke werknemers zich makkelijk ontpoppen tot leiders en het team kunnen aansturen.
 • Vertrouwen. Het kan lastig zijn om vertrouwen tussen medewerkers te creëren. Teambuildingsuitjes kunnen hierbij helpen, omdat de collega’s tijdens de activiteiten op elkaar zijn aangewezen. Op die manier leren ze elkaar buiten kantoor op een andere manier kennen en ontstaat er sneller een vertrouwd gevoel.
 • Positiviteit. Teambuildings zullen een gevoel van positiviteit en trots onder collega’s verspreiden. Op kantoor zijn collega’s zich niet altijd bewust van het werk dat anderen doen of hoe zinvol dat werk is. Een teambuildingsuitje laat ze op een andere manier kijken naar hun werkzaamheden, het bedrijf waarvoor ze werken en de collega’s die ze wellicht te vaak voor lief nemen.
 • Respect. Iedere werknemer heeft zijn of haar eigen positieve en negatieve kwaliteiten. Activiteiten buiten de kantoormuren schijnen een ander licht op de sterke en zwakke punten van de medewerkers en bouwen respect op.
 • Plezier = no stress. Een teambuildingsuitje zorgt voor een lekker ontspannen dagje dat werknemers de kans geeft om elkaar op een andere manier te leren kennen. Collega’s maken onderling grappige en gezellige momenten mee die fijne herinneringen voor later zullen opleveren.

Op zoek naar een leuk teambuildingsuitje?

Regelmatige teambuildings geven je bedrijf zonder twijfel een boost. Overweeg een sportief of een creatief teambuildingsuitje. Met een actief bedrijfsuitje zorg je ervoor dat je medewerkers tijdens het sporten sneller een teamgevoel krijgen. Daarnaast werken ze gezamenlijk naar een doel toe, namelijk de overwinning!

Blauwe Regen begon in 1978 als tennisclub en groeide door de jaren heen uit tot een groot multifunctioneel evenementen- en sportcentrum. Ons zalencomplex is bovendien voorzien van de modernste technologieën.

Het evenementencentrum leent zich goed voor het organiseren van lezingen en debatten. De accommodatie is voorzien van een bistro waar je een teambuildingsuitje gezellig mee af kunt sluiten.

Zijn je collega’s sportief aangelegd? Of wil je een informatieve dag combineren met sport en spel? Blauwe Regen biedt een ruim assortiment aan sporten aan.

Tennis

Laat je verleiden tot een potje tennis op een van onze 14 tennisbanen. Er is een indoor tennishal met 6 banen voorzien van tapijt en automatische lichtsturing. De 8 buitenbanen zijn bekleed met gravel. Voor een tennisuitje met je bedrijf ben je dus niet afhankelijk van het weer. Reserveren doe je gemakkelijk online.

Squash

Blauwe Regen heeft 5 squashcourts met parketvloer. De ruimtes zijn uitgerust met volautomatische klimatisatie en verlichting. Ook hier reserveer je snel online.

Sporthal

Ook onze sporthal is voorzien van volautomatische klimatisatie en verlichting. Deze sporten kan je er beoefenen:

 • Zaalvoetbal
 • Hockey
 • Badminton. Onze sporthal beschikt over 4 badmintonterreinen voor dubbelspellen en 2 voor enkelspellen. Netten zijn aanwezig.
 • Volleybal. De sporthal bevat 3 volleybalvelden. Netten zijn aanwezig.
 • Tafeltennis. De sporthal biedt ruimte voor 6 professionele tennistafels.
 • Korfbal. Indoor korfbalveld met 4 korven.

Teambuildings zijn een effectieve manier om meer productiviteit en positiviteit binnen jouw bedrijf te creëren. Zowel grote als kleine bedrijven hebben baat bij informatieve, creatieve en/of sportieve bedrijfsuitjes. Blauwe Regen beschikt over alle voorzieningen voor een geslaagd teambuildingsuitje! Reserveren kan flexibel online. Je bent van harte welkom!